28 juillet 2023 admin Aucun commentaire

Λήψη περισσότερου ηλιακού φωτός και ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού

Λήψη περισσότερου ηλιακού φωτός και ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού

Μπορείτε να λαμβάνετε μαλακά και απλά τρόφιμα όπως σούπα, ρύζι και ψωμί. Υπάρχουν επίσης φάρμακα κατά του εμετού και κατά της διάρροιας εάν χρειάζεται.

Αν και η αναζήτηση επαγγελματία ιατρού είναι ασυνήθιστη, εάν αισθάνεστε εξαιρετικά άρρωστοι και έχετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με την επαγγελματική βοήθεια:

 • Ακραία αφυδάτωση και απώλεια συνείδησης
 • Αιματηρή διάρροια
 • Σοβαρός έμετος και αδυναμία συγκράτησης υγρών
 • Έχετε υψηλό πυρετό πάνω από 100,4F

Δεδομένου ότι η γρίπη του στομάχου μεταδίδεται εύκολα, είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας και να μείνετε μακριά από άλλους μέχρι να νιώσετε καλύτερα. Συνιστάται να μείνετε σπίτι για τουλάχιστον 48 ώρες μετά την εξαφάνιση όλων των συμπτωμάτων σας.

Σύμφωνα με την έκθεση του FDA στις 22 Φεβρουαρίου, υποβλήθηκε καταγγελία για ποινή πολιτικού χρήματος (CMP) κατά τεσσάρων καπνοβιομηχανιών για πώληση μη εξουσιοδοτημένων ηλεκτρονικών τσιγάρων. Είναι η πρώτη φορά που η FDA υποβάλλει CMP κατά των προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου για μη συμμόρφωση με τις διαδικασίες τους.

Από το 2021 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2023, η FDA φέρεται να διένειμε 550 προειδοποιήσεις σε καπνοβιομηχανίες για δημιουργία και πώληση μη εξουσιοδοτημένων προϊόντων. Ανέφεραν ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν αποσύρει τα προϊόντα τους από την αγορά.

Αυτές οι τέσσερις εταιρείες, ωστόσο, δεν συμμορφώθηκαν με την προειδοποίηση και συνέχισαν να διανέμουν και να πωλούν μη εξουσιοδοτημένα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

 • Η BAM Group LLC δραστηριοποιείται ως VapEscape
 • Η Great American Vapes LLC δραστηριοποιείται ως Great American Vapes
 • Η Vapor Corner Inc. δραστηριοποιείται ως Vapor Corner Inc.
 • The Vapor Corner και Vapor Corner 13 Vapor Co. LLC που δραστηριοποιούνται ως 13 Vapor

«Η λογοδοσία των κατασκευαστών για την κατασκευή ή την πώληση παράνομων προϊόντων καπνού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον FDA», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Προϊόντων Καπνού του FDA, Brian King, Ph.D., MPH «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες φάσμα των οι αρχές μας να επιβάλουν τον νόμο —ειδικά εναντίον εκείνων που συνέχισαν να παραβιάζουν το νόμο μετά από προειδοποίηση από την υπηρεσία».

Σύμφωνα με τον νόμο FD&C, το μέγιστο πρόστιμο είναι 19.192 $ για μία παράβαση νόμου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο FDA στοχεύει στο νόμιμο μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο. Οι εταιρείες που έχουν αποτελέσει αντικείμενο καταγγελιών CMP έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το πρόστιμο, να συμμετάσχουν σε συμφωνία διακανονισμού, να ζητήσουν παράταση για να απαντήσουν στην καταγγελία ή να απαντήσουν στην καταγγελία και να ζητήσουν ακρόαση.

Οι εταιρείες διακινδυνεύουν μια εντολή αθέτησης με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό της ποινής εάν δεν απαντήσουν εντός 30 ημερών. Για να πουλήσουν νόμιμα τυχόν νέα προϊόντα, οι κατασκευαστές πρέπει να υποβάλουν αίτηση μάρκετινγκ στον FDA και να λάβουν επίσημη εξουσιοδότηση για την πώληση νέων προϊόντων καπνού.

Ο King κατέληξε: «Αυτές οι τελευταίες δραστηριότητες επιβολής αποτελούν μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για τον ενεργό εντοπισμό παραβιάσεων και την αποτροπή της παράνομης συμπεριφοράς. Αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης ότι όλοι οι κατασκευαστές προϊόντων καπνού —μεγάλοι ή μικροί— υποχρεούνται να υπακούουν στο νόμο».

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο FDA ανέφερε ότι θα περιόριζε την παράνομη εισαγωγή φαρμακευτικών συστατικών ενεργών με ξυλαζίνη για να ελαχιστοποιήσει τα ζητήματα δημόσιας υγείας που περιλαμβάνουν παράνομη χρήση.

Η ξυλαζίνη, ένα μη οπιοειδές κτηνιατρικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ζώα για καταστολή, αναισθησία ή μυϊκή χαλάρωση, έχει παρασκευαστεί και χρησιμοποιηθεί παράνομα, με αποτέλεσμα θανάτους από υπερβολική δόση. Η νέα δράση του FDA σκοπεύει να αποτρέψει την εισαγωγή του φαρμάκου στην αγορά των ΗΠΑ για παράνομες αιτίες, επιτρέποντας παράλληλα τις εισαγωγές για την απαραίτητη χρήση ζώων. Οι κτηνίατροι χρησιμοποιούν νόμιμα και νόμιμα φάρμακα που περιέχουν ξυλαζίνη για να καταπραΰνουν μεγαλύτερα ζώα.

Είναι, ωστόσο, επιβλαβές για τον άνθρωπο και μπορεί να επιφέρει σοβαρές παρενέργειες, όπως σοβαρή εξασθένηση της αρτηριακής πίεσης, καρδιακών παλμών και πολλά άλλα. Εκτός από τις εσωτερικές παρενέργειες, όσοι κάνουν ενέσεις φάρμακα με ξυλαζίνη μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν σοβαρά τραύματα του δέρματος που μολύνονται εύκολα, προκαλώντας μερικές φορές ακόμη και ακρωτηριασμό. Η ξυλαζίνη έχει βρεθεί ως μολυσματική ουσία σε συνδυασμό με οπιοειδή όπως η παράνομη φαιντανύλη ή διεγερτικά συμπεριλαμβανομένης της μεθαμφεταμίνης και της κοκαΐνης.

Μερικά άτομα που χρησιμοποιούν αυτά τα παράνομα φάρμακα μπορεί να μην συνειδητοποιούν καν την παρουσία ξυλαζίνης στα ναρκωτικά τους. «Η FDA εξακολουθεί να ανησυχεί για τον αυξανόμενο επιπολασμό της ξυλαζίνης που αναμιγνύεται με παράνομα ναρκωτικά και αυτή η δράση είναι ένα μέρος των ευρύτερων προσπαθειών που αναλαμβάνει ο οργανισμός για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος», λέει ο Επίτροπος της FDA Robert M. Califf , MD

Η FDA έλαβε τέτοια μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι εισαγωγές φαρμάκων με ξυλαζίνη χρησιμοποιούνται μόνο για καλή κτηνιατρική χρήση, όπως για κατασκευαστές που δημιουργούν ξυλαζίνη εγκεκριμένη από την FDA ή εγκεκριμένα τελικά προϊόντα που έρχονται στις ΗΠΑ. επιθεωρήθηκε. Το προσωπικό του FDA μπορεί ακόμη και να κρατήσει οποιαδήποτε αποστολή εάν έχει σημάδια παραβίασης του νόμου. Το προσωπικό θα εξετάσει συγκεκριμένα στοιχεία από τους εισαγωγείς για να διασφαλίσει ότι όλα τα εισαγόμενα προϊόντα έχουν σωστή σήμανση και για νόμιμη κτηνιατρική χρήση.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και θα συνεργαζόμαστε με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και άλλους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς, τοπικούς φορείς και ενδιαφερόμενους φορείς, ανάλογα με την περίπτωση, για να σταματήσουμε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», λέει ο Califf.

Οι ενέργειες που σχετίζονται με την ξυλαζίνη εξετάζονται από τον FDA και το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών του σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς συνεργάτες. Επιπλέον, συνεργάζονται με ενδιαφερόμενους φορείς που εμπλέκονται στην υγεία των ζώων για να επιβεβαιώσουν ότι τα φάρμακα που περιέχουν ξυλαζίνη είναι διαθέσιμα στους κτηνιάτρους μόνο για την απαραίτητη χρήση. Ο FDA θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις σχετικά με το ζήτημα.

Η διευθύντρια του Κέντρου Κτηνιατρικής του FDA Tracey Forfa , JD, καταλήγει: «Αναγνωρίζουμε τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία της ξυλαζίνης που μολύνει αυτά τα παράνομα φάρμακα και συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε ότι το νόμιμο προϊόν περιορίζεται μόνο σε κτηνιατρική χρήση».

Η άνοια με σώμα Lewy (LBD) είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους άνοιας. Το NHS προτείνει ότι η LBD έχει τις ρίζες της σε συλλεγμένα σώματα Lewy, μια μη φυσιολογική πρωτεΐνη στα εγκεφαλικά κύτταρα. Αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να συσσωρευτούν στον εγκέφαλο και να βλάψουν τη μνήμη και την ανάπτυξη των μυών.

Μια μελέτη αποκάλυψε ότι χρόνια πριν από τη διάγνωση της LBD, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα, ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου ενός ατόμου. Ερευνητές από την Mayo Clinic εντόπισαν μια συσχέτιση μεταξύ της διαταραχής του ύπνου REM και της LBD στην έκθεσή τους το 2013.

«Αν και είναι, φυσικά, αλήθεια ότι δεν αναπτύσσουν όλοι όσοι έχουν αυτή τη διαταραχή ύπνου άνοια με σώματα Lewy, το 75 έως 80 τοις εκατό των ανδρών με άνοια με σώματα Lewy στη βάση δεδομένων μας Mayo εμφάνισαν διαταραχή συμπεριφοράς ύπνου REM. Επομένως, είναι ένας πολύ ισχυρός δείκτης για τη νόσο», ανέφερε η Melissa Murray, Ph.D. , νευροεπιστήμονας στην Mayo Clinic στη Φλόριντα και επικεφαλής ερευνητής της μελέτης του 2013.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα: «Ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας για το εάν ένας άνδρας αναπτύσσει LBD είναι αν πραγματοποιεί τα όνειρά του ενώ κοιμάται».

Πρόσθεσαν επίσης ότι «οι ασθενείς έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες» να υποφέρουν από LBD εάν έχουν τέτοια συμπτώματα.

Σε μια μελέτη του 2023 , η Mayo Clinic διαπίστωσε ότι οι ασθενείς ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν την πρόγνωση της διαταραχής του ύπνου REM και ήθελαν να μάθουν για τη θεραπεία και την πρόληψη.

Τι είναι η διαταραχή ύπνου REM;

Ο ύπνος REM συμβαίνει μετά τον ύπνο μη REM, συνήθως όταν ονειρευόμαστε. Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ ενεργός κατά τη διάρκεια του ύπνου REM και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου μας. Ο ύπνος REM έχει συνδεθεί με την υγιή μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, βοηθώντας στη συναισθηματική νοοτροπία και τη δημιουργικότητα.

Η διαταραχή ύπνου ταχείας κίνησης των ματιών (REM) είναι ένας τύπος διαταραχής ύπνου όπου ονειρεύεστε συνεχώς ζωντανά, συχνά ενοχλητικά όνειρα με ζωντανούς ήχους και γρήγορες κινήσεις στο χέρι και το πόδι κατά τη διάρκεια του ύπνου RM.

Συνήθως δεν είναι φυσιολογικό να κινούμαστε συνεχώς κατά τη διάρκεια του ύπνου REM και περίπου το 20% του ύπνου μας καταναλώνεται στον ύπνο REM, συνήθως κατά το δεύτερο μισό του ύπνου. Η διαταραχή συμπεριφοράς ύπνου REM είναι συνήθως σταδιακή και μπορεί να ενταθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συχνά συνδέεται με νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Πάρκινσον ή η ατροφία πολλαπλών συστημάτων.

Μερικά συμπτώματα της άνοιας με το σώμα Lewy είναι οι παραισθήσεις, η σύγχυση, η γνωστική εξασθένηση και η υποτονική κίνηση. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την καθημερινή ζωή κάποιου και να παρεμποδίσει τις καθημερινές δραστηριότητες. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία ή θεραπεία για την άνοια του σώματος Lewy, φάρμακα και θεραπεία είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν με τα συνεχιζόμενα συμπτώματα, όπως η εργασιακή και ψυχολογική θεραπεία.

Πώς μπορούμε να έχουμε περισσότερο ύπνο REM;

Για να έχετε περισσότερο ύπνο REM και να διατηρήσετε μια υγιή εγκεφαλική λειτουργία, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • Έχοντας ένα πρόγραμμα ρουτίνας ύπνου
 • Λήψη περισσότερου ηλιακού φωτός και ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού
 • Άσκηση τακτικά
 • Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ
 • Αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης το βράδυ

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι παντού αυτές τις μέρες. Από τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα μέχρι την αναγνώριση ομιλίας, η τεχνητή νοημοσύνη είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε, ωστόσο, ότι τα νεογέννητα κέρδισαν την τεχνητή νοημοσύνη σε κρίσιμα καθήκοντα ψυχολογίας.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cognition δείχνει ότι τα βρέφη μπορούν να ξεπεράσουν την τεχνητή νοημοσύνη στην αντίληψη των κινήτρων πίσω από τις χειρονομίες ενός ατόμου. Αυτή η μελέτη εστιάζει στη σημασία της βελτίωσης της σημερινής τεχνολογίας και στον εντοπισμό του περιορισμού στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς απέδειξε την αντίθεση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μεταξύ της γνώσης και του υπολογισμού.

«Οι ενήλικες και ακόμη και τα βρέφη μπορούν εύκολα να βγάλουν αξιόπιστα συμπεράσματα σχετικά με το τι οδηγεί τις πράξεις των άλλων», δήλωσε ένας επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και η ανώτερη συγγραφέας της εργασίας, Moira Dillon, Ph.D. «Η τρέχουσα τεχνητή νοημοσύνη θεωρεί δύσκολο να γίνουν αυτά τα συμπεράσματα».

Συνεχίζει, «Η νέα ιδέα του να βάλεις τα βρέφη και την τεχνητή νοημοσύνη πρόσωπο με κεφάλι στις ίδιες εργασίες επιτρέπει στους ερευνητές να περιγράψουν καλύτερα τη διαισθητική γνώση των βρεφών για τους άλλους ανθρώπους και να προτείνουν τρόπους ενσωμάτωσης αυτής της γνώσης στην τεχνητή νοημοσύνη».

Τα νήπια αιχμαλωτίζονται από τους άλλους, όπως αποδεικνύεται από το πώς κοιτάζουν και αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους. Επικοινωνούν επίσης με τους άλλους και μπορούν να κατανοήσουν τα στοιχειώδη συναισθήματα των ατόμων. Τα μωρά αναπτύσσουν την ανθρώπινη κοινωνική νοημοσύνη μέσω των ικανοτήτων τους αναπτύσσοντας στόχους και έχοντας συγκεκριμένες προτιμήσεις.

Η μελέτη εμβάθυνε στη διαφορά μεταξύ ενός βρέφους και της τεχνητής νοημοσύνης πραγματοποιώντας μια μελέτη με 84 μωρά 11 μηνών.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://sexgod-me-gummies-official.top/el-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%8c%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82/

Contents