Takeaway

Takeaway

A szülés során az összehúzódások segítik a csecsemőt a méhből a nyitott méhnyakon keresztül.

Az embereknek továbbra is meg kell nyomniuk és át kell menniük a szülésen vagy a császármetszésen, hogy a csecsemő születjen.

Takeaway

A tüsszentés terhesség alatt gyakori előfordulás sokak számára.

A terhesség alatti tüsszentés nagy részében ártalmatlan. Ha azonban a tüsszentést más tünetek kíséri, amelyek jelentősebb problémát jelezhetnek, akkor elengedhetetlen az orvos meglátogatása a lehető leghamarabb.

 • Terhesség/szülészet

A napfény hungrieré teheti?

 • A napsütés szerepe az emberi egészségben összetett, és nem pusztán a D -vitamin termelés miatt.
 • A férfiak és a nők eltérő hormonális reakciókat mutatnak a környezeti útmutatásokra, például a napsütésre.
 • Új kutatások kimutatták, hogy az UVB a Nap sugaraiban kiválthatja a hormonok felszabadulását a férfiakban, ami ösztönzi az élelmiszer-kereső viselkedést és növeli az élelmezésüket.
 • Ugyanezt a választ nem látták a nőknél, mivel az ösztrogén blokkolja a viselkedésért felelős hormonális útvonalat.

Új tudományos kutatások azt mutatták, hogy a napsütés miatt a férfiak élelmet kereshetnek és növelik az élelmezésüket, míg a nőkben hasonló eredményeket nem figyeltek meg.

A Nature Metabolism folyóiratban közzétett tanulmány kiemeli az UVB – a láthatatlan ultraibolya sugarak egyik típusa közötti összefüggést, amely a Napból származik – és a Ghrelin „The Hunger Hormon” megemelkedett szintje a férfiakban.

A ghrelin olyan hormon, amely stimulálja az étvágyat, növeli az ételek bevitelét és elősegíti a zsírok tárolását. Azt is kimutatták, hogy szabályozza az energiát, csökkenti az ideg aktivitását és megakadályozza az izomveszteséget.

Napsütés, egészség és betegség

A napsütés és az UVB expozíció szerepe az emberi egészségben összetett, de elismert kockázati tényező a bőrrák melanóma legsúlyosabb formájában, Aktinikus keratózisok, korai öregedés és szürkehályog.

A Sunshine azonban kimutatták, hogy megvédi a szívbetegségeket, csökkenti a vérnyomást és felszabadítja a hangulatjavító endorfinokat. A Sun jótékony hatásait gyakran a D -vitaminnak és annak negatív asszociációinak tulajdonítják az UVB -vel, de egy nemrégiben készült tanulmány szerint a mechanizmusok ennél összetettebbek lehetnek.

Az új tanulmány, amelyet Dr. Carmit Levy, a Tel Aviv Egyetem Humán Molekuláris Genetikai és Biokémia Tanszékének egyetemi docens vezetett, megmutatta, hogy a bőr jelentős hatással van az energiaszintekre, és azt sugallja, hogy ez ezt sugallja, hogy ez ez „terápiás lehetőségekhez vezethet az endokrinnal kapcsolatos betegségek nemi alapú kezelésére”.

Különböző reakciók

A kutatók körülbelül 3000 25–64 éves korú étrend -adatokat elemezték 12 hónapos időszak alatt, akik részt vettek a Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási (MABAT) felmérésben.

A résztvevők átlagos havi energiafogyasztása szerint a férfiak a nyári hónapokban átlagosan 300 kccal -t esznek, összehasonlítva a nőkkel, akiknek a kalóriabevitel állandóbb maradt (1 507 kcal vs 1,475 kcal).

A kutatók napenergia -expozíciós kísérletet alkalmaztak a különbség részletesebb megértésére. Öt 18–55 éves férfi és öt nő 25 percig volt kitéve az UVB -nek, a kutatók mintavételt vért mintát az expozíció előtt és után, majd elemezték azt.

A tanulmány kimutatta, hogy az expozíció megváltoztatta a metabolizmushoz kapcsolódó fehérjéket, és hogy a férfiak és a nők eltérően reagáltak.

A mechanizmus

Egy másik vizsgálatban a kutatók egereket használtak az UVB expozíciójának vizsgálatához. 10 hét alatt naponta 24 egeret, amelyeket részben borotváltak, alacsony UVB -szintre tettek ki. Az egerek hasonló nemi metabolikus fehérje változást mutattak az embereknél; A hím egerek növelték az ételek bevitelét és az élelmiszer-kereső viselkedést.

A kutatók megjegyezték, hogy a hím egerek megnövekedett felszabadulást mutattak a ghrelin hormonokban az UVB expozíció után, különös tekintettel a bőrzsírsejtekből.

Ezeket az eredményeket megerősítették az emberi bőrben – a férfi bőr növekedett a ghrelin expresszióban az UVB expozíció után 5 napig.

A kutatás szerint a bőrsejtek DNS -károsodása volt a ghrelin felszabadulásának a p53 transzkripciós útján történő felszabadulásának. Érdekes módon a kutatók azt találták, hogy ezt az utat az ösztrogén blokkolja, ami megmagyarázhatja a férfiak és a nők közötti különbségeket.

Dr. Mir Ali, a bariatrikus sebész és a MemorialCare Sebészeti Súlycsökkentési Központ orvosi igazgatója, az Orange Coast Medical Center, Kalifornia, aki nem vett részt a tanulmányban, ma beszélt az orvosi hírekkel az eredményekről.

“A nemek közötti különbségek nagyon gyakoriak a hormonok és az anyagcsere -változások esetén. A férfiak és a nők eltérő hormonális reakciókkal rendelkeznek sokféle triggerre, és a mögöttes hormonális egyensúly szintén eltérő ” – mondta.

jövőbeli kutatás

Miközben a tanulmány potenciális mechanizmust talált mögött, hogy az UVB -sugarak hogyan befolyásolhatják a hormon anyagcseréjét a férfiakban és a nőkben, és hogyan lehet ez a ghrelin növekedését egerekben, A kutatók messze nem állítják, hogy a napfény expozíciója az emberek súlygyarapodásához vezet.

Dr. Ali figyelmeztette, hogy „az életkor, a genetikai hajlam, az aktivitási szint és az egyidejű egészségi állapotok mind befolyásolják a hormonális szekréciót”, és azt tanácsolták, hogy „sokkal több kutatásra van szükség annak megértéséhez, hogy miként használhatjuk ezeket az információkat, hogy segítsünk valakinek elérni, hogy valaki elérje az elérést. és tartsa fenn az egészséges súlyt. ”

Ennek ellenére ez a kutatás egyértelműen azt jelzi, hogy a férfiak és a nők eltérően reagálnak a szezonális változásokra, amelyek jelentősen megváltoztathatják az anyagcserét.

 • Biológia/biokémia
 • Táplálkozás/étrend
 • Elhízás/fogyás/fitnesz

A teafaolaj kezelheti az ekcémát?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Teafaolaj az ausztrál tealeuca alternifolia leveleiből származik. Sokan használják az olajat gyógyászati célokra, ideértve a gyógyulásokat és a sebeket is.

Ma az emberek teafaolajat használnak különféle bőrbetegségek kezelésére, és ez segíthet az ekcéma embereknek. Ebben a cikkben többet megtudhat a teafaolaj alkalmazásának a bőrre történő felviteléről.

A teafaolaj előnyei az ekcéma számára

Míg kevés tanulmány készül kifejezetten a teafaolajról, mint ekcéma-kezelésről, a kutatók nagyon sokat tudnak a sok bőrrel javító tulajdonságáról.

Például egy 2011. évi tanulmány megállapította, hogy a teafaolaj hatékonyabb volt az ekcéma kezelésében, mint a cink -oxid vagy az ichammol aktuális kezelése.

A teafaolaj egyéb potenciális előnyei az ekcéma számára:

1. A gyulladás csökkentése

A teafaolaj tartalmazza a Terpinen-4-olvegyületet. Ennek a vegyületnek gyulladásgátló tulajdonságai vannak, amelyek segíthetnek enyhíteni az ekcémával kapcsolatos bőrpír, irritáció és duzzanat.

2. A sebgyógyulás

A Journal of Alternative és Komplementer Medicine című cikk szerint a teafaolaj csökkentette a gyógyulási időket a Staphylococcus aureus -val fertőzött sebekkel.

A kísérleti tanulmány azonban kicsi volt, ezért további kutatásokat kell végezni a teafaolaj sebgyógyító képességeinek tesztelésére.

3. Az allergiás reakciók csökkentése

Egy tanulmány megállapította, hogy a nagy dózisú teafaolaj alkalmazása hozzájárult a bőr túlérzékenységi reakcióinak csökkentéséhez a nikkel-nikkel-allergiás embereknél.

Az ekcémát néha kiváltják vagy rosszabbá teszik a bőr allergének és irritánsok, például a nikkel.

Az alacsonyabb dózisú teafaolajat tartalmazó alkalmazások azonban nem hoztak ugyanazt az eredményt.

A nagy dózisú teafaolaj-alkalmazások nem kívánt mellékhatásokat okozhatnak, különösen az érzékeny bőrű embereknél. Az embernek meg kell vizsgálnia az előkészítést a bőr egy kis foltján, mielőtt egy nagyobb területre alkalmazna. A teafaolajra érzékeny emberek hígíthatják azt hordozó olajban.

4. A vírusok leküzdése

A teafaolaj nemcsak segíthet a nem kívánt baktériumok elpusztításában, hanem antivirális tulajdonságokkal is rendelkezik.

Antivirális kezelés, például a teafa, csökkentheti a fertőzés kialakulásának esélyét, ha az ekcéma törött bőrt okoz, vagy sír.

5. A korpásodás csökkentése

A teafaolajnak gombaellenes tulajdonságai vannak, ami elősegítheti a specifikus élesztők aktivitásának csökkentését, például a korpás vagy a seborrheikus dermatitis okozta aktivitást.

Az emberek teafaolajat is használnak a sportoló láb- és körömgomba kezelésére.

6. A viszketés enyhítése

A viszkető bőr az ekcéma fémjele. Az egyik áttekintés azt találta, hogy a teafaolaj hatékonyan csökkenti a viszketést, amikor az ekcéma a fejbőrön történő felhasználásra használja.

Hol lehet használni a teafaolajat

bár rendben van a teafaolajat a test szinte bármely külső területén használni, elengedhetetlen ezt biztonságosan megtenni.

Ha az arcra alkalmazza, használja a kifejezetten az arcra, a fejbőrre vagy a szempillára tervezett készítményeket. Az arc és a fejbőr bőrének érzékeny, tehát az embernek vigyáznia kell az ekcéma, a pattanások és a korpás kezelésekor.

Ha tiszta esszenciális teafaolajat használ, elengedhetetlen, hogy csak néhány cseppet keverjünk egy hordozóolajba, például kókuszdió vagy mandulaolajba.

A legjobb, ha egy tesztfoltot végez, ha kis mennyiségű teafaolajat alkalmaz egy kis bőrterületre és 24 órát vár. Ha 24 óra elteltével nincs reakció, akkor biztonságos lehet használni.

Az embernek mindig ellenőriznie kell az orvosát, mielőtt a teafaolaj -készítményeket használja annak biztosítása érdekében, hogy ne zavarja más ekcéma -kezeléseket.

mellékhatások

A teafaolaj nagyon erős lehet, ha nem hígítva. Az olajat azonban gyakran alacsony koncentrációban, például 5 % teásfaolajban értékesítik, mivel a káros hatások általában a magasabb koncentrációkhoz kapcsolódnak.

Ezeknek a mellékhatásoknak a példái a következők:

 • Allergiás bőrkiütés vagy kontakt dermatitis
 • Szárazság
 • Viszketés
 • Bőrirritáció
 • duzzanat

Ha valaki teafaolajat használ 5 % -nál kevesebb koncentrációban, akkor kevésbé valószínű, hogy ezeket a mellékhatásokat tapasztalják meg.

Ha egy személy bőrkiütéssel jár a teafaolaj felhordása után, akkor abba kell hagynia a termék használatát, és beszélnie kell egy orvossal.

Az embernek soha nem szabad fogyasztani a teafaolajat. Ezről ismert, hogy jelentős káros hatásokat okoz, ideértve a zavart és az izomkoordináció problémáit.

Outlook

Az emberek aktuális teafaolaj -alkalmazásokat használnak a bőrbetegségek sokféle, beleértve az ekcéma kezelésére.

Teafaolajat tartalmazó termékek kaphatók egyes gyógyszertárakban, egészségügyi élelmiszerboltokban vagy online.

A teafa gyulladásgátló és innigáló tulajdonságai segíthetnek csökkenteni az ekcéma legjelentősebb tüneteit.

Míg az ekcéma nem gyógyul meg, a teafaolaj, a hidratáló szerekkel és a helyi szteroidokkal kombinálva elősegítheti a zavaró tünetek javítását.

 • atópiás dermatitis/ekcéma
 • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak, Tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

A kezelések megfordíthatják -e a makuláris degenerációt?

életkorhoz kapcsolódó makuladegeneráció, más néven makuladegeneráció, olyan állapot, amely befolyásolja a szemet. Noha ez nem reverzibilis, egyes kezelések lelassíthatják annak előrehaladását.

A makula degeneráció magában foglalja a makula romlását, a retina részét a szem hátulján.

Kétféle makuladegeneráció létezik: nedves és száraz. Mindkettő csökkenti az ember látását azáltal, hogy tárgyak és alakzatok homályosnak és a fókuszban néznek ki. Néhányan azt is beszámolják, hogy üres foltokat és tompább színeket látnak, mint korábban.

A száraz makula degeneráció magában foglalja a makula sejtjei vékonyra és végül lebontásra.

A nedves makula degeneráció akkor fordul elő, amikor az atipikus erek a szem hátsó részében növekedni kezdenek. Az idő múlásával ezek az erek betörnek és folyadékot szivárognak a makulába.

Olvassa el, hogy megismerje az életkorral összefüggő makuladegeneráció okait és kockázati tényezőit, a megelőzési tippek, mikor vegye fel a kapcsolatot az orvoshoz és így tovább.

reverzibilis?

Jelenleg nincs gyógymód a makuladegenerációhoz.

Van azonban néhány kezelés az állapotra. Nem tudják megfordítani a makula degenerációját, de megakadályozhatják azt a romlást.

Kezelés nélkül a makuladegenerációban szenvedő emberek teljes látásvesztést tapasztalhatnak, ami súlyosan befolyásolhatja életminőségüket és napi tevékenységeiket.

Fontos, hogy találkozzunk szemészrel, ha valaki észreveszi látásuk csökkenését.

Orvosi kezelések

Nincs kezelés megfordíthatja a makula degenerációját, de néhányan segíthetnek megakadályozni, hogy az állapot romlik.

Ennek az állapotnak a kezelése a stádiumtól és a típustól függ. Jelenleg azonban nincs olyan módszer, amely segít a korai szakaszban a makuladegenerációban. Ebben a korai szakaszban az embereknek szemorvosukkal kell együtt dolgozniuk a betegség előrehaladásának nyomon követése érdekében.

Az orvos speciális étrend -kiegészítőket írhat fel a középső makuladegenerációval rendelkező személyek számára, hogy megakadályozzák annak romlását.

Nincs jelenlegi kezelés a késői stádiumú száraz makuladegenerációhoz. A szakértők azonban jelenleg kutatják a lehetséges lehetőségeket.

A nedves makuladegeneráció egyes kezelései között szerepel az anti-vaszkuláris endothel növekedési faktor gyógyszerek, amelyeket az orvos a szemébe injektál. Ezenkívül az egészségügyi szakemberek javasolhatják a fotodinamikai terápiát, az injekciók és a lézerkezelés kombinációját.

Természetes opciók

Kevés információ áll rendelkezésre a természetes lehetőségekről, amelyek hatékonyan képesek kezelni a makuladegenerációt.

A Nemzeti Szem Intézet azonban két nagyszabású vizsgálatot szponzorált-az életkorhoz kapcsolódó szembetegség-vizsgálat (AREDS) és az AREDS2-, amelynek célja a táplálkozási kiegészítők makuladegenerációra gyakorolt hatásainak megértése.

Az AREDS tanulmányban a kutatók a résztvevőket adták:

 • 500 milligramm (mg) C -vitamin
 • 400 nemzetközi egység (IU) az E -vitaminból
 • 15 mg béta -karotin
 • 2 mg réz
 • 80 mg cink

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy napi napi naponta arra a következtetésre jutott, hogy naponta A kiegészítés csökkentette a betegség makula degenerációjának ötéves kockázatát a köztesből az előrehaladott stádiumokig 25%-kal. Ez szintén 19%-kal csökkentette a látásvesztés kockázatát.

Az AREDS2 vizsgálatban a tudósok kissé megváltoztatták a kiegészítő képletet. Eltávolították a béta -karotint, és két különböző karotinoidra cserélték: lutein és zeaxanthin. A csapat adta a résztvevőket:

 • 500 mg C -vitamin
 • 400 NE E -vitamin
 • 10 mg lutein
 • 2 mg zeaxanthin
 • 2 mg réz
 • 80 mg cink

Az AREDS és az AREDS2 vizsgálatok között nem volt különbség.

Okok és kockázati tényezők

Nem világos, hogy mi okozza a makula degenerációt.

A következő tényezők azonban növelhetik az ember kockázatát ennek az állapotnak a kialakulásának kialakulásának:

 • Genetika
 • Dohányzás
 • életkor <életkor <életkor <életkor <életkor <életkor
 • Hipertónia vagy magas vérnyomás
 • Kaukázusi,

túlsúlyos vagy túlsúlyos, magas koleszterinszintű, és nőstény is növelheti az embert is. Kockázat, de a kutatók nem értenek egyet ezekkel a tényezőkkel, mint a makuladegeneráció hozzájárulására.

Megelőzési tippek

Mivel a szakértők nem értik teljesen a makuladegenerációt, kevés megelőző stratégia van. A legjobb megoldás az egészségesebb döntések meghozatala és az egészséges életmód fenntartása. Ide tartozik:

 • Gyümölcsök és zöldségek fogyasztása
 • Gyakorlat
 • Mérsékelt súly fenntartása
 • A dohányzás elkerülése

Mivel a hipertónia ennek a betegségnek a kockázati tényezője, a magas vérnyomású embereknek figyelemmel kell kísérniük a nátriumbevitelüket, hogy mind a szívük, mind a szemük egészségesek legyenek.