Takeaway

Takeaway

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, οι συστολές βοηθούν να καθοδηγήσει το μωρό από τη μήτρα μέσω του ανοιχτού τράχηλου.

Οι άνθρωποι θα πρέπει ακόμα να ωθήσουν και να περάσουν από την εργασία ή την καισαρική τομή για να γεννηθεί ένα μωρό.

Takeaway

Το φτέρνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα συχνό περιστατικό για πολλούς.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου που φτάσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αβλαβής. Ωστόσο, εάν το φτέρνισμα συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ένα πιο σημαντικό πρόβλημα, τότε είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.

 • εγκυμοσύνη/μαιευτική

Μπορεί το ηλιακό φως να σας κάνει πιο πεινασμένο;

 • Ο ρόλος της ηλιοφάνειας στην ανθρώπινη υγεία είναι πολύπλοκη και όχι αποκλειστικά λόγω της παραγωγής βιταμίνης D.
 • Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ορμονικές απαντήσεις σε περιβαλλοντικά σημεία όπως η ηλιοφάνεια.
 • Η νέα έρευνα έχει δείξει ότι η UVB στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση ορμονών στους άνδρες που ενθαρρύνει τη συμπεριφορά που αναζητούν τα τρόφιμα και αυξάνει την πρόσληψη τροφής.
 • Η ίδια απάντηση δεν παρατηρήθηκε στις γυναίκες, καθώς το οιστρογόνο εμποδίζει την ορμονική οδό που είναι υπεύθυνη για τη συμπεριφορά.

Νέα επιστημονική έρευνα έχει διαπιστώσει ότι η ηλιοφάνεια μπορεί να προκαλέσει τους άνδρες να αναζητήσουν τρόφιμα και να αυξήσουν την πρόσληψη τροφής τους, ενώ παρόμοια ευρήματα δεν παρατηρήθηκαν στις γυναίκες.

που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Metabolism, η μελέτη υπογραμμίζει τη συσχέτιση μεταξύ του UVB – ενός από τους τύπους αόρατων υπεριώδους ακτίνων που προέρχονται από τον ήλιο και τα αυξημένα επίπεδα της γκρελίνης « Η ορμόνη πείνας » στους άνδρες.

Η γκρελίνη είναι μια ορμόνη που διεγείρει την όρεξη, αυξάνει την πρόσληψη τροφής και προάγει την αποθήκευση λίπους. Έχει επίσης βρεθεί ότι ρυθμίζει την ενέργεια, μειώνει τη δραστηριότητα των νευρικών και την πρόληψη της σπατάλης των μυών.

ηλιοφάνεια, υγεία και ασθένεια

Ο ρόλος της ηλιοφάνειας και της έκθεσης UVB στην ανθρώπινη υγεία είναι πολύπλοκη, αλλά είναι ένας αναγνωρισμένος παράγοντας κινδύνου για τη σοβαρότερη μορφή του μελανώματος του καρκίνου του δέρματος, ακτινικές κερατόζες, πρόωρη γήρανση και καταρράκτης.

Ωστόσο, η ηλιοφάνεια έχει επίσης αποδειχθεί ότι προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, μειώνει την αρτηριακή πίεση και απελευθερώνει ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση. Τα ευεργετικά αποτελέσματα του ήλιου συχνά αποδόθηκαν στη βιταμίνη D και τις αρνητικές του συσχετίσεις με το UVB, αλλά μια πρόσφατη μελέτη υποδηλώνει ότι οι μηχανισμοί θα μπορούσαν να είναι πιο περίπλοκες από αυτό.

Η νέα μελέτη, με επικεφαλής τον Dr. Carmit Levy, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Ανθρώπινης Μοριακής Γενετικής και Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, έχει δείξει ότι το δέρμα έχει σημαντική επίδραση στα επίπεδα ενέργειας και υποδηλώνει ότι αυτό Μπορεί « να οδηγήσει σε θεραπευτικές ευκαιρίες για σεξουαλικές θεραπείες των ασθενειών που σχετίζονται με ενδοκρινική. »

Διαφορετικές αντιδράσεις

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα διαιτητικά δεδομένα από περίπου 3.000 άτομα ηλικίας 25-64 ετών σε περίοδο 12 μηνών που συμμετείχαν στην έρευνα της Εθνικής Υγείας και Διατροφής (MABAT).

Σύμφωνα με τη μέση μηνιαία κατανάλωση ενέργειας των συμμετεχόντων, οι άνδρες τρώνε κατά μέσο όρο 300 kcal περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σύγκριση με τις γυναίκες των οποίων η πρόσληψη θερμίδων παρέμεινε πιο σταθερή (1.507 kcal έναντι 1.475 kcal).

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα πείραμα έκθεσης στην ηλιακή ενέργεια για να κατανοήσουν τη διαφορά με περισσότερες λεπτομέρειες. Πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες ηλικίας 18-55 ετών εκτέθηκαν σε UVB για 25 λεπτά, με ερευνητές να δείχνουν αίμα πριν και μετά την έκθεση και στη συνέχεια να το αναλύουν.

Η μελέτη έδειξε ότι η έκθεση άλλαξε τις πρωτεΐνες που σχετίζονται με το μεταβολισμό και ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αντέδρασαν διαφορετικά.

Ο μηχανισμός

Σε άλλη μελέτη, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ποντίκια για να διερευνήσουν την έκθεση UVB. Πάνω από 10 εβδομάδες, 24 ποντίκια που είχαν ξυριστεί εν μέρει εκτέθηκαν καθημερινά σε χαμηλά επίπεδα UVB. Τα ποντίκια έδειξαν παρόμοιες μεταβολές της μεταβολικής πρωτεΐνης των φύλων στον άνθρωπο. Τα αρσενικά ποντίκια αύξησαν τη συμπεριφορά τους για την πρόσληψη τροφίμων και την αναζήτηση τροφίμων.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα αρσενικά ποντίκια κατέδειξαν αυξημένη απελευθέρωση στις ορμόνες γκρελίνης μετά από έκθεση σε UVB, ειδικά απελευθερώθηκαν από κύτταρα λιπαρών δέρματος.

Αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν στο δέρμα του ανθρώπινου δέρματος -μυθιστόρημα έδειξε αύξηση της έκφρασης γκρελίνης μετά από έκθεση UVB για 5 ημέρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η βλάβη του DNA στα κύτταρα του δέρματος ήταν η σκανδάλη για την απελευθέρωση της γκρελίνης μέσω της μεταγραφικής οδού ρ53. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτή η οδός μπλοκαρίστηκε από οιστρογόνα, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ο Δρ Mir Ali, ο Βαριατρικός Χειρουργός και ο Ιατρικός Διευθυντής του MemorialCare Surgical Center απώλειας βάρους στο Orange Coast Medical Center, CA, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, μίλησε σήμερα με ιατρικά νέα σχετικά με τα ευρήματα.

« Οι διαφορές φύλου είναι πολύ συχνές όταν πρόκειται για ορμόνες και μεταβολικές αλλαγές. Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ορμονικές αντιδράσεις σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ενεργοποιητών και η υποκείμενη ορμονική ισορροπία είναι επίσης διαφορετική « , ανέφερε.

Μελλοντική έρευνα

Ενώ η μελέτη έχει βρει έναν πιθανό μηχανισμό πίσω από τον τρόπο με τον οποίο οι ακτίνες UVB μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό των ορμονών σε άνδρες και γυναίκες και πώς αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε αύξηση της γκρελίνης σε ποντίκια, Οι ερευνητές απέχουν πολύ από το να ισχυρίζονται ότι η έκθεση του ηλιακού φωτός θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους στον άνθρωπο.

Ο Δρ Ali προειδοποίησε ότι « η ηλικία, η γενετική προδιάθεση, το επίπεδο δραστηριότητας και οι ταυτόχρονες συνθήκες υγείας επηρεάζουν όλες τις ορμονικές έκκρισης » και ενημέρωσαν ότι « πολύ περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσουμε κάποιον να επιτύχει και διατηρήστε ένα υγιές βάρος.  »

Ωστόσο, αυτή η έρευνα δείχνει σαφώς ότι οι άνδρες και οι γυναίκες ανταποκρίνονται διαφορετικά στις εποχιακές αλλαγές που μπορούν να μεταβάλουν σημαντικά το μεταβολισμό τους.

 • Βιολογία/βιοχημεία
 • Διατροφή/δίαιτα
 • Παχυσαρκία/απώλεια βάρους/γυμναστήριο

Μπορεί το πετρέλαιο δέντρου τσαγιού να θεραπεύσει έκζεμα;

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Το πετρέλαιο δέντρου τσαγιού προέρχεται από τα φύλλα του αυστραλιανού δέντρου τσαγιού Melaleuca Alternifolia. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών περικοπών και των πληγών.

Σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λάδι τσαγιού για να θεραπεύσουν μια ποικιλία δερματικών διαταραχών και μπορεί να βοηθήσουν τα άτομα με έκζεμα. Σε αυτό το άρθρο, μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιπτώσεις της εφαρμογής πετρελαίου δέντρων τσαγιού στο δέρμα.

Οφέλη από το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού για έκζεμα

Ενώ υπάρχουν λίγες μελέτες ειδικά για το λάδι τσαγιού ως θεραπεία έκζεμα, οι ερευνητές γνωρίζουν πολλά για τις πολλές ιδιότητες που βελτιώνουν το δέρμα.

Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού ήταν πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία του έκζεμα από τις τοπικές θεραπείες του οξειδίου του ψευδαργύρου ή του Ichthammol.

Άλλα πιθανά οφέλη του πετρελαίου δέντρων τσαγιού για έκζεμα περιλαμβάνουν:

1. Μείωση της φλεγμονής

Αυτή η ένωση έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση κάποιου από την ερυθρότητα, τον ερεθισμό και το πρήξιμο που σχετίζεται με το έκζεμα.

2. Επούλωση πληγών

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό της εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής, το πετρέλαιο τσαγιού μείωσε τους χρόνους επούλωσης για άτομα με πληγές που έχουν μολυνθεί με Staphylococcus aureus.

Ωστόσο, η πειραματική μελέτη ήταν μικρή, οπότε πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να δοκιμαστούν οι ικανότητες του τραύματος του πετρελαίου του τσαγιού.

3. Μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές του πετρελαίου δέντρων τσαγιού υψηλής δόσης βοήθησαν στη μείωση των αντιδράσεων υπερευαισθησίας του δέρματος στο νικέλιο σε άτομα με αλλεργία νικελίου.

έκζεμα ενεργοποιείται μερικές φορές ή χειροτερεύει από τα αλλεργιογόνα του δέρματος και τα ερεθιστικά, όπως το νικέλιο.

Ωστόσο, οι εφαρμογές που περιείχαν χαμηλότερες δόσεις πετρελαίου δέντρων τσαγιού δεν παρήγαγαν τα ίδια αποτελέσματα.

Οι εφαρμογές πετρελαίου δέντρων τσαγιού υψηλής δόσης μπορούν να παράγουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, ειδικά σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Ένα άτομο θα πρέπει να δοκιμάσει την προετοιμασία σε ένα μικρό κομμάτι του δέρματος πριν εφαρμόσει σε μια μεγαλύτερη περιοχή. Οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι στο λάδι δέντρων τσαγιού μπορούν να το αραιώσουν σε λάδι φορέα.

4. Καταπολέμηση των ιών

Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού να σκοτώσει ανεπιθύμητα βακτήρια, αλλά έχει επίσης αντιιικές ιδιότητες.

Μια αντιιική θεραπεία, όπως το δέντρο τσαγιού, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μιας λοίμωξης που αναπτύσσεται εάν το έκζεμα προκαλεί σπασμένο δέρμα ή κλαίει.

5. Μείωση της πιτυρίδας

Το έλαιο δέντρου τσαγιού έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της δραστηριότητας συγκεκριμένων ζυμών, όπως εκείνες που είναι γνωστό ότι προκαλούν πιτυρίδα ή σμηγματορροϊτική δερματίτιδα.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης λάδι τσαγιού για να θεραπεύσουν τον μύκητα των ποδιών και των νυχιών του αθλητή.

6. Ανακουφίζοντας τον κνησμό

Το δέρμα είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του έκζεμα. Μία κριτική διαπίστωσε ότι το λάδι τσαγιού ήταν αποτελεσματικό στη μείωση της φαγούρα όταν χρησιμοποιήθηκε για έκζεμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Πού να χρησιμοποιήσετε λάδι τσαγιού

Ενώ είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε λάδι τσαγιού σχεδόν σε οποιαδήποτε εξωτερική περιοχή του σώματος, είναι απαραίτητο να το κάνετε με ασφάλεια.

Εάν υποβάλετε αίτηση στο πρόσωπο, χρησιμοποιήστε παρασκευάσματα ειδικά σχεδιασμένα για το πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής ή τις βλεφαρίδες. Το δέρμα στο πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής είναι ευαίσθητο, οπότε ένα άτομο πρέπει να φροντίζει όταν θεραπεύει έκζεμα, ακμή και πιτυρίδα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα καθαρό βασικό λάδι δέντρων τσαγιού, είναι ζωτικής σημασίας να αναμίξετε μόνο μερικές σταγόνες σε ένα πετρέλαιο φορέα, όπως καρύδα ή αμυγδαλέλαιο.

Είναι καλύτερο να κάνετε ένα δοκιμαστικό έμπλαστρο εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού δέντρου τσαγιού σε μια μικρή περιοχή δέρματος και περιμένοντας 24 ώρες. Εάν δεν υπάρχει αντίδραση μετά από 24 ώρες, μπορεί να είναι ασφαλές στη χρήση.

Ένα άτομο θα πρέπει πάντα να ελέγχει με το γιατρό του πριν χρησιμοποιήσει τα παρασκευάσματα πετρελαίου δέντρων τσαγιού για να εξασφαλίσει ότι δεν θα παρεμβαίνει σε άλλες θεραπείες έκζεμα.

παρενέργειες

Το λάδι δέντρου τσαγιού μπορεί να είναι πολύ ισχυρό αν δεν αραιωθεί. Ωστόσο, το λάδι συχνά πωλείται σε χαμηλές συγκεντρώσεις, όπως το 5 % του πετρελαίου δέντρων τσαγιού, καθώς οι ανεπιθύμητες ενέργειες σχετίζονται συνήθως με υψηλότερες συγκεντρώσεις.

Παραδείγματα αυτών των παρενεργειών περιλαμβάνουν:

 • Αλλεργικό δερματικό εξάνθημα ή δερματίτιδα επαφής
 • ξηρότητα
 • κνησμός
 • Ο ερεθισμός του δέρματος
 • διόγκωση

Εάν ένα άτομο χρησιμοποιεί λάδι δέντρων τσαγιού σε συγκέντρωση 5 % ή λιγότερο, είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν αυτές τις παρενέργειες.

Ωστόσο, εάν ένα άτομο βιώσει ένα δερματικό εξάνθημα μετά την εφαρμογή του πετρελαίου δέντρων τσαγιού, θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το προϊόν και να μιλήσει σε γιατρό.

Ένα άτομο δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνει λάδι τσαγιού. Κάτι τέτοιο είναι γνωστό ότι προκαλεί σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της σύγχυσης και των προβλημάτων με τον συντονισμό των μυών.

Outlook

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τοπικές εφαρμογές πετρελαίου δέντρων τσαγιού για να αντιμετωπίσουν μια σειρά δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του έκζεμα.

Τα προϊόντα που περιέχουν λάδι τσαγιού είναι διαθέσιμα σε ορισμένα φαρμακεία, καταστήματα υγιεινής διατροφής ή σε απευθείας σύνδεση.

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντι-itting ιδιότητες του δέντρου τσαγιού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ορισμένων από τα σημαντικότερα συμπτώματα που σχετίζονται με το έκζεμα.

Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για έκζεμα, το πετρέλαιο τσαγιού σε συνδυασμό με ενυδατικές κρέμες και τοπικά στεροειδή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των ενοχλητικών συμπτωμάτων.

 • Η ατομική δερματίτιδα/έκζεμα
 • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική
 • Ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Μπορεί οι θεραπείες να αντιστρέψουν τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας;

  Εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, επίσης γνωστός ως εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει το μάτι. Παρόλο που δεν είναι αναστρέψιμο, ορισμένες θεραπείες μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξή του.

  εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας περιλαμβάνει την επιδείνωση της ωχράς κηλίδας, μέρος του αμφιβληστροειδούς στο πίσω μέρος του ματιού.

  Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας: υγρό και ξηρό. Και οι δύο μειώνουν το όραμα ενός ατόμου προκαλώντας αντικείμενα και σχήματα να φαίνονται θολή και εκτός εστίασης. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν επίσης βλέποντας κενά σημεία και χάλια χρώματα από πριν.

  Η ξηρή εκφυλότητα της ωχράς κηλίδας περιλαμβάνει τα κύτταρα της ωχράς κηλίδας να γίνονται λεπτές και τελικά να διασπαστούν.

  Η υγρή εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας είναι όταν τα άτυπα αιμοφόρα αγγεία αρχίζουν να αναπτύσσονται στο πίσω μέρος του ματιού. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα αιμοφόρα αγγεία σπάσουν και διαρρέουν υγρό στην ωχρά κηλίδα.

  Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις αιτίες και τους παράγοντες κινδύνου του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, των συμβουλών πρόληψης, πότε να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό και πολλά άλλα.

  Είναι αναστρέψιμο;

  Επί του παρόντος, δεν υπάρχει θεραπεία για εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

  Ωστόσο, υπάρχουν μερικές θεραπείες για την κατάσταση. Δεν μπορούν να αντιστρέψουν τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, αλλά μπορούν να αποτρέψουν την επιδείνωση.

  Χωρίς θεραπεία, τα άτομα με εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας μπορεί να παρουσιάσουν πλήρη απώλεια όρασης, η οποία μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα ζωής τους και τις καθημερινές δραστηριότητες.

  Είναι σημαντικό να συναντηθούμε με έναν οφθαλμίατρο εάν ένα άτομο παρατηρεί μια μείωση του οράματός του.

  Ιατρικές θεραπείες

  Καμία θεραπείες δεν μπορεί να αντιστρέψει τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, αλλά ορισμένοι μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασης.

  Η θεραπεία για αυτή την κατάσταση ποικίλλει ανάλογα με τη σκηνή και τον τύπο. Ωστόσο, δεν υπάρχει επί του παρόντος μέθοδος για να βοηθήσετε στον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας πρώιμου σταδίου. Σε αυτά τα πρώτα στάδια, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεργαστούν με τον γιατρό τους για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της νόσου.

  Ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ειδικά συμπληρώματα διατροφής σε κάποιον με ενδιάμεσο εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας για να αποτρέψει την επιδείνωση.

  Δεν υπάρχουν επίσης τρέχουσες θεραπείες για εκφυλισμό ξηρής ωχράς κηλίδας αργά. Ωστόσο, οι ειδικοί ερευνούν επί του παρόντος πιθανές επιλογές.

  Ορισμένες θεραπείες για την υγρή εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας περιλαμβάνουν φάρμακα αντι-αγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα, τα οποία ένας γιατρός εισάγει στο μάτι. Επιπλέον, οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας μπορούν να συστήσουν φωτοδυναμική θεραπεία, συνδυασμό ενέσεων και θεραπείας με λέιζερ.

  Φυσικές επιλογές

  Υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές επιλογές που μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

  Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Eye χορηγούσε δύο μελέτες μεγάλης κλίμακας-μελέτη των ματιών που σχετίζονται με την ηλικία (AREDS) και AREDS2-που αποσκοπούσαν στην κατανόηση των επιπτώσεων των διατροφικών συμπληρωμάτων στον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

  Στη μελέτη AREDS, οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες:

  • 500 χιλιοστόγραμμα (mg) βιταμίνης C
  • 400 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης Ε
  • 15 mg βήτα καροτένιο
  • 2 mg χαλκού
  • 80 mg ψευδαργύρου

  Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι καθημερινά Η συμπλήρωση μείωσε τον 5ετή κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας της νόσου από ενδιάμεσα σε προχωρημένα στάδια κατά 25%. Μείωσε επίσης τον κίνδυνο απώλειας όρασης κατά 19%.

  Στη μελέτη AREDS2, οι επιστήμονες άλλαξαν ελαφρώς τη συμπληρωματική φόρμουλα. Αφαίρεσαν το βήτα καροτένιο και την αντικατέστησαν με δύο διαφορετικά καροτενοειδή: λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Η ομάδα έδωσε στους συμμετέχοντες:

  • 500 mg βιταμίνης C
  • 400 IU βιταμίνης E
  • 10 mg λουτεΐνης
  • 2 mg zearthin
  • 2 mg χαλκού
  • 80 mg ψευδαργύρου

  Δεν υπήρχαν διαφορές στα αποτελέσματα μεταξύ των μελετών AREDS και AREDS2.

  Αιτίες και παράγοντες κινδύνου

  Δεν είναι σαφές τι προκαλεί εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

  Ωστόσο, οι ακόλουθοι παράγοντες ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει αυτή την κατάσταση:

 • υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση
 • είναι το καυκάσιο

να είναι υπέρβαρο ή να έχει υπερβολικό βάρος, να έχει υψηλή χοληστερόλη και να είναι θηλυκό μπορεί επίσης να αυξηθεί Κίνδυνος, αλλά οι ερευνητές δεν συμφωνούν σε αυτούς τους παράγοντες ως συνεισφέροντες στον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

Συμβουλές πρόληψης

Επειδή οι ειδικοί δεν κατανοούν πλήρως τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, υπάρχουν λίγες προληπτικές στρατηγικές. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να κάνετε πιο υγιεινές αποφάσεις και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Τρώτε φρούτα και λαχανικά
 • ΑΣΚΗΣΗ
 • Διατήρηση μέτριας βάρους
 • Αποφυγή του καπνίσματος

Επειδή η υπέρταση είναι ένας παράγοντας κινδύνου για αυτή την κατάσταση, τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να παρακολουθούν την πρόσληψη νατρίου τους για να διατηρήσουν τόσο την καρδιά τους όσο και τα μάτια τους υγιή.